Українська правда

У Києві нагороджували призерів Олімпіади

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2008, 11:45

29 серпня в Орденській залі Міністерства оборони України відбувся офіційний прийом переможців, призерів Ігор XXIX Олімпіади в Пекіні та їх тренерів, які у складі Національної команди України представляли Збройні Сили України.

Олімпійські чемпіони Олександр Петрів, Галина Пундик, Ольга Жовнір, срібна призерка Ірина Ліщинська, бронзові призери Вікторія Терещук, Юрій Чебан, Наталія Давидова - герої пекінської Олімпіади отримували заслужені привітання від спортивного та військового керівництва.

В урочистостях взяв участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак, тренери спортсменів.

Міністр оборони Юрій Єхануров вручив армійцям відзнаки військового відомства "Доблесть і честь" та "Знак пошани", погони з черговими званнями Втім, найціннішим подарунком для кожного олімпійця стали квартири, в які вже до кінця року наші атлети зможуть заселитися.

За успішний виступ на Олімпійських іграх в Пекіні "Знаком пошани" Міністерства оборони України нагороджено Сергія Бубку та відзнакою "За сприяння Збройним Силам України" Мирослава Дутчака.

-Олімпійці Збройних Сил України зробили значний внесок до скарбнички Національної збірної, здобувши дві "золоті", одну "срібну", три "бронзові" нагороди. Приємно, що керівництво Міністерства дбає про розвиток спорту у своїй галузі, тому з таки підходом можна сподіватися і на подальший успіх атлетів, - підкреслив Сергій Бубка.

Юрій Єхануров підписав наказ "Про Концепцію підготовки спортсменів на Ігри XXX Олімпіади в Лондоні".

-Обіцяю, що наше відомство зробить все можливе, щоб кожен спортсмен-армієць тренувався у належних умовах, адже це честь і Збройних Сил України і всієї держави.

noc-ukr.org