Українська правда

Львівський "Беркут" не дав уболіваликам полупцювати один одного

Сергей Шемшученко — 8 вересня 2008, 23:23

У суботу, 6 вересня, напередодні і після футбольного матчу "Україна" - "Білорусь" у Львові сталося кілька бійок між фанами. Сутичку біля Автовокзалу на вул. Стрийській показали центральні ЗМІ, однак мало хто знає, що безпосередньо перед матчем львівські правоохоронці нейтралізували команду білоруських футбольних бойовиків у масках та капах, які озброївшись підручними ударними засобами, прямували до стадіону "Україна", змітаючи все на своєму шляху.

За словами правоохоронців, 80 білорусів йшли вулицею Зеленою у напрямку стадіону. Львівським правоохоронцям вдалося швидко локалізувати та нейтралізувати цю групу. У райвідділах кожного з футбольних хуліганів було ідентифіковано, а після цього автобусами їх відправили додому - до Білорусі.

Нагадаємо, 6 вересня на вул. Стрийській біля автовокзалу відбулася сутичка фанів з Білорусі та Києва. Про місце зустрічі вони завчасно домовилися між собою через Інтернет. Правоохоронці, які у той час патрулювали Автовокзал, почали розбороняти молодиків, але оскільки фанів було дуже багато, то довелося викликати "Беркут". Порушників-киян, знову ж таки, було доправлено у райвідділи. Там хлопців ідентифікували та склали адміністративні протоколи. Після цього їх відвезли на залізничний вокзал, де посадили на потяг до Києва.

В Україні створюється загальноукраїнська база футбольних фанів: імена порушників громадського порядку у Львові - вже там.

Загалом у суботу постраждало двоє фанів. Одного з місцевих вболівальників побила невідома особа на площі Ринок (розсічення брови). Ще один вболівальник з Білорусі дістав синець на тулубі. Проте жодного випадку госпіталізації не зафіксовано.

zik.com.ua