Українська правда

"Шахтар" Кубок УЄФА розпочав з перемоги

Сергей Шемшученко — 9 вересня 2008, 22:07

Кубок УЄФА. Основний раунд
Дебрецен, Угорщина.

"Шахтар" (Україна) - "Каріллон Бойз" (Нідерланди) 4:0 (1:0)

"Шахтар": 1.Сухомлинов, 3.Ткаченко, 6.Мансуров, 5.Фумаса, 8.Камеко, 10.Москвичьов, 9.Юнаков, 20.Тіагу, 11.Мірошник, 7.Вассура, 4.Шувалов, 12.Максименко,

Голи: Вассура, 17, 37, Мансуров, 28, Москвичьов, 34

З перемоги над чемпіоном Нідерландів "Каріллон бойз" з рахунком 4:0 стартував у основному раунді розіграшу Кубку УЄФА донецький "Шахтар", повідомляє shakhtar5x5.dn.ua Як правило, стартові матчі є найважчими, і не через те, що доводиться зустрічатися з малознайомими суперниками. Опоненти опиняються в таких же умовах. Частіше боротися доводиться з незвичайними умовами для гри, як те, наприклад, терафлексове покриття, на якому в Україні не грають. До нього гірникам довелося якийсь час звикати.

Саме у стартові 10 хвилин суперник дончан і зміг запропонувати високий темп гри і створив декілька гольових моментів, але голкіпер "Шахтаря" Василь Сухомлинов зміг зберегти свої ворота в недоторканості. Але гравці "Каріллон Бойз", підтримуючи високі швидкості, схоже, перегнали самі себе, набравши за 10 хвилин 4 фоли.

Освоївшись на майданчику, футболісти "Шахтаря" повністю опанували ситуацію і примусили суперника помилятися. На 17-ій хвилині Вассура примусив воротаря голандців вперше діставати м'яч з сітки власних воріт, а через хвилину за фол проти Фумаси "тюльпани" були покарані 10-метровим. Шувалов міг набагато раніше, ніж трапилося надалі, остудити запал опонентів, але, виконуючи дабл-пенальті перестарався і пробив вище за ворота.

У другій половині матчу на тлі голандців, які грали обережно, все стало на свої місця. Мансуров, Москвічьов і вдруге Вассура встановили остаточний рахунок матчу – 4:0.

В середу о 19.00 гірники проведуть другий матч групового турніру. Суперником підопічних Олега Солодовника стане хорватський "Націонал". У разі перемоги над балканською збірною МФК "Шахтар" достроково забезпечить собі місце в Елітному раунді розіграшу Кубку УЄФА.