Українська правда

Новий стадіон у Львові загрожує зникненню води для міста?

Сергей Шемшученко — 10 вересня 2008, 17:03

"Я не знаю, як вибирали ділянку під стадіону у Львові до Євро-2012, але нею пролягає стрийський водогін. Діаметр труби - 1,5 метра, це одна з найбільших артерій, по яких до львів'ян надходить питна вода. Я розумію, що цю трубу можна перенести у інше місце, але наскільки часу півміста залишиться без води? - заявив 10 вересня, під час прес-конференції начальника Головного управління земельних ресурсів у Львівській області Дмитро Завтур.

"Щоб почати будівництво стадіону, треба перенести цю трубу як мінімум на 20 метрів убік, інакше не буде дозволу від санстанції. Однак, щоб це зробити, водогін треба перекрити. Ми бачимо, яким чином у нас роблять дороги: у мене біля дому, а я живу на вул. Котляревського, невеличку комунікацію вже два тижні переносять. Отож,на "певний термін" велика частина Львова залишиться без води", - наголосив Дмитро Завтур.

За його словами, раніше під час вибору ділянки під стадіон ніхто про Стрийській водогін навіть не згадав. "Власне, стадіон займатиме близько 7 га, він пролягатиме якраз біля цього водогону. Таке враження, що у нас спочатку роблять, а вже потім думають. Вихід з ситуації мають запропонувати люди, які проектували стадіон", - зауважив Завтур. На його думку, санстанція мала б також визначити, якими чином, згідно з чинними нормами, можна "посунути" стадіон.

www.zik.com.ua