Українська правда

УЄФА задоволена ходом будівництва стадіону в Донецьку

Сергей Шемшученко — 15 вересня 2008, 10:30

Делегація УЄФА в Донецьку ознайомилася з будівельними роботами на стадіоні "Шахтар" під час візиту 13 вересня. Делегація прибула в Україну з метою ознайомитися з виконанням робіт із проектів стадіонів приймаючих міст, у рамках підготовки до Євро2012.

До складу делегації увійшли керівник підрозділу стадіонів і безпеки УЄФА Марк Тіммер, експерт УЄФА з питань стадіонів Давид Петріашвілі, директор виконавчої дирекції Євро-2012 Іван Федоренко, експерт Федерації футболу України з питань стадіонів Андрій Микитів, заступник директора виконавчої дирекції Євро-2012 Юрій Барабаш.

Побувавши на будівельному майданчику "Шахтаря" Марк Тіммер відзначив, що приємно здивований обсягом виконаних робіт.

"Просто фантастично бути тут сьогодні. Ми вже давно обіцяли приїхати сюди, щоб зрозуміти ситуацію зі стадіоном. Усе, що я можу зараз сказати, що це однозначно стадіон - представник останнього покоління. Тому ми з нетерпінням будемо чекати відкриття цього стадіону найближчим часом", - сказав Марк Тіммер.

М. Тіммер відзначив, що має намір відвідати й інші стадіони в Україні, що будуть приймати матчі Євро2012. Він не зміг дати оцінку стадіонам у Польщі, оскільки перевірка об'єктів спортивної інфраструктури почалася з України.

При цьому, експерт УЄФА з питань стадіонів Давід Петріашвіли посміхаючись, помітив: "Єдине, що цьому стадіону не вистачає, це гарних футбольних ігор".

У свою чергу, директор з будівництва стадіону "Шахтар" Володимир Ковалевський заявив, що "25 лютого 2009 року компанія ENKA закінчить сто відсотків внутрішніх робіт". "Потім почнуться роботи з ландшафту, і ми плануємо, що ландшафт, парк, навігація й укладання зеленого газону буде (завершено - ред. ) десь у травні місяці. 1 липня ми плануємо, відкриття стадіону, підписання акту про державну робочу комісію", - сказав він.

Остров