Українська правда

Берлінський марафон з новим світовим рекордом виграв ефіопець

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2008, 13:30

Хайле Гебреселассіе з Ефіопії встановив світовий рекорд, вигравши сьогодні традиційний 35-й Берлінський марафон. Він вже втретє перемагає в цьому марафоні, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Дистанцію в 42 км 195 метрів він пробіг за 2 години 3 хвилини 59 секунд, ставши першим спортсменом, який "вибіг" за 2:04.00. Гебреселассіе перевищив власне досягнення, що дорівнювало 2:04.26. Всього це 26-й світовий рекорд у кар'єрі ефіопського бігуна.

Для участі в 35-му Берлінському марафоні зареєструвалися близько 40 тисяч спортсменів зі 107 країн світу. Забіг взяв старт у центрі німецької столиці біля Бранденбургських воріт і там же закінчився.

На завершальному етапі до марафону на дистанції в 4,2 км приєднаються близько 4 тисяч школярів. Паралельно з головним марафоном у столиці Німеччини пройдуть змагання для спортсменів в інвалідних колясках. Згідно з прогнозом, спостерігати за Берлінським марафоном будуть до одного мільйона людей.

Забезпечувати марафон будуть 5,9 тисяч добровільних помічників, а стежити за здоров'ям учасників - близько 200 лікарів і санітарів, а також 420 фізіотерапевтів.

В суботу ввечері в рамках спортивної програми Берлінського марафону відбувся марафонський забіг на роликових ковзанах, в якому взяли участь понад 8 тисяч спортсменів. А ролери-початківці змогли спробувати свої сили в "малому марафоні" протяглістю 13,5 км.

За право вийти на старт Берлінського марафону кожен спортсмен заплатив від 55 до 95 євро.

newsru.ua