Українська правда

Суркіс не бачить опозиції до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 10 жовтня 2008, 10:14

Голова Федерації футболу України вважає, що Чемпіонат Європи з футболу 2012, який приймуть Україна та Польща, має зберегти статус-кво.

"На сьогодні головною задачею є збереження статус-кво Євро-2012 як загальнонаціонального гуманітарного проекту, який за жодних обставин не може стати розмінною картою у політичній боротьбі", - зазначив Суркіс.

"В Україні немає, не було у не може бути опозиції до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Така позиція знайшла розуміння у керівництва УЄФА і дала нам можливість продовжити підготовку до турніру", - вважає президент ФФУ.

Суркіс: "Є ще один важливий фактор: після 18 квітня 2007 року увесь без винятку український політикум має пройти випробування проектом Євро-2012, щоб довести суспільству свою спроможність, дієздатність, рішучість у розв'язання загальнодержавних задач такого масштабу".

"Я хочу нагадати, що лідери усіх політичних сил задекларували серед своїх політичних пріоритетів безумовне сприяння у просуванні проекту. Більшість наших співгромадян чекають і сподіваються на позитивний результат цієї роботи", - резюмував керівник федерації у ефірі ТРК "Україна".