Українська правда

Якщо збудують стадіон за гроші міста, у Львова не залишиться і копійки на дороги й інфраструктуру, - Сірик

Сергей Шемшученко — 10 жовтня 2008, 15:45

Наприкінці 2005 року в.о. голови Львівської міськради З.Сірик та голова Львівської ОДА Петро Олійник провели переговори з німецькою компанією "Хохтіф" щодо будівництва у Львові стадіону. Суть угоди полягала у тому, що "Хохтіф" (нещодавно ця компанія здала в експлуатацію стадіон у Дніпропетровську) брала на себе усі видатки на будівництво спортивної арени з інфраструктурою в обмін на 50-річну оренду цього комплексу і 25 га землі, на якій він був розташований. Про це сьогодні, 10 жовтня, під час прес-конференції повідомив депутат Львівської міської ради Зеновій Сірик.

Однак щойно міським головою Львова став Андрій Садовий, домовленості із "Хохтіб" було проігноровано. Сірик стверджує, що за два роки керування містом Садовий розігнав усіх інвесторів.

- Спершу міський голова радісно відрапортував, що місто знайшло генерального підрядника, а головне - інвестора. І цей інвестор-будівельник - австрійська "Альпіна". Потім з'ясувалося, що ця компанія простий будівельник, що зводитиме стадіон за кошти, які буде виділено з міського бюджету. При цьому міський голова та його люди в мерії оспівували таке рішення, як найкращий варіант залагодження проблеми. Але що маємо нині? "Альпіна" відмовилася від будівництва, оскільки її не влаштовує попередньо задекларований кошторис, - нагадав депутат.

За спостереженнями Зеновія Сірика, останніми днями дещо змінилися акценти в висловлюваннях Андрія Садового: "Садовий говорить вже не про інвестора, а генпідрядника". "Разом з тим, рішення Садового будувати стадіон за гроші міського бюджету не витримує критики, адже у Львова не залишиться жодної копійки на будівництво доріг та розбудову інфраструктуру", - вважає депутат.

zik.com.ua