Українська правда

Збірні України готуються до старту у Кубку світу

Сергей Шемшученко — 28 жовтня 2008, 18:26

У понеділок, 27 жовтня, у Львові закінчилися всеукраїнські змагання зі санного спорту.

У змаганнях серед дорослих, які тривали два дні, взяли участь 26 чоловіків і 17 жінок. Серед чоловіків увесь п’єдестал пошани окупували львів’яни, а перемогу здобув Роман Захарків. Серед жінок перемогла Галина Леськів (Кременчук/Львів).

Також відбувся всеукраїнський турнір і серед юнаків і дівчат. Так, у віковій категорії 1992-1994 років перемогли представники містечка Кременець із Тернопільської області Олександр Оболончик і Світлана Кравчук. Також Юлія Довженко із Кременця перемогла у віковій категорії 1995-1996 років. У цій ж групі переміг львів’янин Василь Олійник.

Як повідомив заступник директора школи "Беркут" Тарас Гарцула, у неділю юніорська збірна України у складі 16 чоловік відправиться в Австрію, де буде готуватись до першого етапу Кубка світу, який відбудеться 16-23 листопада у італійському Чезано, що біля Турина. Усього цього сезону відбудеться 6 етапів Кубка світу і чемпіонат світу у японському Нагано.

А збірна складена із дорослих спортсменів вчора, 27 жовтня, відправилась у американський Лейк-Плесід, де також готується до етапів Кубка світу. У складі української команди у Америку відправились і львів’яни Андрій Кісь і Юрій Гайдук. Після тижневої підготовки збірна переїде у канадський Ванкувер, а перший етап Кубка світу відбудеться 25-29 листопада у австрійському Інсбруці. Усього в сезоні заплановано 10 етапів Кубка світу і чемпіонат Європи.

zik.com.ua