Українська правда

Клочкова та Силантьєв збираються відкрити у Києві басейн

Сергей Шемшученко — 28 жовтня 2008, 19:50

Відома українська плавчиня Яна Клочкова разом із Денисом Силантьєвим збирається побудувати у Києві басейн. Про це вона розповіла газеті "Дело", говорячи про добродійний фонд "Україна спортивна".

"Цей фонд був заснований півтора роки тому. Його метою є допомога молодим і перспективним спортсменам. А головне наше завдання - це зведення басейну в Києві, який відповідатиме міжнародним стандартам і де можна буде проводити міжнародні змагання з плавання", - каже спортсменка.

"Через кризу у країні все у нас застопорилося на стадії розмов. До того ж в Києві просто нереально знайти місце для басейну: все або зайнято, або дуже дорого. Ми переглядали деякі райони, але нічого конкретного поки сказати не можемо. Розмовляємо з багатьма людьми, але далі слів справа не йде.

Насправді цей бізнес відпочатку збитковий. Він не приноситиме доходу. Але, не зважаючи на це, є багато людей, готових нам допомогти у здійсненні мети. Адже плавання - насамперед гарний вид спорту саме для здоров'я, і він менш небезпечний, ніж решта дисциплін. По собі суджу: у плаванні можна досягти високих результатів і у результаті не втратити здоров'я", - розповідає Яна Клочкова.

Також плавчиня розповіла про стан справ із відкриттям школи імен себе у Харкові:

"Днями я була вдома, розмовляла з нашим мером Михайлом Добкіним. Зараз ми займаємося опалюванням в будівлі, там ще потрібно багато чого переробляти і доробляти. Все ще в процесі. У 2009 році відкрити, думаю, не встигнемо. Швидше за все, відкриємо вже у 2010-му".