Українська правда

Турецьку компанію виключать з претендентів на будівництво стадіону у Львові?

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 10:44

Висловлювання турецького високопосадовця про можливе перенесення Євро-2012 з України та Польщі до Туреччини може негативно позначитись на шансах турецьких будівельних фірм взяти участь у реалізації низки проектів до Євро-2012 в Україні. Про це ZAXID.NET повідомило джерело в Кабінеті Міністрів України.

За словами джерела, "позиції турків ослабнуть, якщо Туреччина буде нашим конкурентом. Мова йде про довіру. А турки дуже хочуть отримати контракти на ремонт деяких стратегічних українських доріг, аеропорту "Бориспіль" і стадіону у Львові".

5 листопада, державний міністр у справах спорту цієї країни Мурат Башесгіоглу заявив, що у випадку, якщо Україна та Польща виявляться неспроможними провести чемпіонат Європи з футболу 2012 року, їх готова замінити Туреччина. "У нас є чудові стадіони в Стамбулі, Анкарі, Ізмірі, Анталії та Кайсері, а при необхідності ми в найкоротші терміни можемо звести ще декілька сучасних арен. Туреччина здатна організувати чемпіонат Європи", - сказав М.Башесгіоглу в інтерв'ю місцевому телеканалу NTVSPOR.

Одним із претендентів на будівництво стадіону у Львові до Євро-2012 вважають турецьку компанію YEDITEPE.

www.zaxid.net