Українська правда

Ужгород хоче прийняти дитячі олімпійські ігри

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 19:36

Ужгородський міськвиконком подав офіційну заявку на право проведення Міжнародних дитячих спортивних ігор серед школярів - дитячої олімпіади. Про це сьогодні повідомив начальник відділу спорту Ужгородського міськвиконкому Ісрафіл Васильків.

З України на дитячу олімпіаду наразі претендує лише Ужгород. Місту необхідно 3-3,5 млн доларів США для підготовки олімпійської інфраструктури. Мер міста Сергій Ратушняк запевнив Генерального секретаря міжнародних дитячих спортивних ігор Річарда Сміта, який побував в Ужгороді, що до 2010 року місто впорається зі взятими на себе зобов’язаннями.

"Нашими конкурентами будуть міста із багатих держав - Нідерландів, Японії, навіть Бахрейну. Все ж сподіваємося виграти право проведення змагань. Основні рішення будуть прийматися у Словенії та Німеччині, а там є наші міста-побратими, на підтримку яких ми розраховуємо", - говорить Ісрафіл Василькін.

Цього року "дитяча олімпіада" відбулася у Сан-Франциско в США. Участь у ній взяли 13 юних спортсменів з Ужгорода. В обласному центрі Закарпаття натомість зберуться - у разі перемоги міста у змаганнях за право провести олімпіаду - майже дві з половиною тисячі дітей з понад 50 країн світу. Обов’язковими видами спорту на олімпіаді школярів є легка атлетика та плавання, інші види можуть обирати господарі змагань. В Ужгороді, найімовірніше, це будуть також футбол, великий теніс, фехтування, дзюдо чи інший вид єдиноборств, художня гімнастика, пляжний волейбол.

zik.com.ua