Українська правда

Кубок світу. Українці здобули чотири медалі на етапах у Польщі та Німеччині

Сергей Шемшученко — 1 грудня 2008, 13:51

Чотири медалі - одне золото і три бронзи завоювали українські фехтувальники на етапах Кубка світу цими вихідними, повідомляє Федерація фехтування України.

Золоту медаль на етапі Кубка світу серед юніорів, який проходив 29 листопада 2008 року в місті Лешно (Польща) завоювала чинна бронзова призерка першості Європи серед юніорів Анастасія Московська. У півфіналі Настя обіграла полячку Марту Лічбінску 15:7, а у фіналі - Анну Лічбінску 6:5.

Всього одного уколу до виходу у фінал не вистачило українській спортсменці Катерині Чентцовій, яка поступилася майбутній срібній призерці турніру Анне Лічбінской 14:15 і зайняла у підсумку третє місце.

Паралельно з турніром у Лешно проходив етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед дівчат-юніорів у місті Таубергбішофштайм (Німеччина), де українка Анфіса Почкалова завоювала бронзу.

Неділя принесла Україні ще одну медаль: Клод Юнес на юніорському етапі Кубка світу з фехтуванню на рапірах у місті Лешно, поступившись у півфіналі італійцю Ніколо Меріньоло 14:15, завоював бронзову нагороду.