Українська правда

Львів знову витрачає гроші не на будівництво стадіону, а на консультації

Сергей Шемшученко — 3 грудня 2008, 17:36

Департамент "Євро-2012" підписав угоду із ТзОВ "ПМ Консалтинг" на надання консультаційних послуг щодо організації служби замовника на основі "Дирекції з будівництва стадіону". 24 листопада виконком прийняв рішення виділити 35 тис. грн для фінансування співпраці з цією консалтинговою компанією.

В обсяг послуг входить розробка організаційної структури, розроблення системи документообігу, формалізація основних бізнес-процесів, зокрема, розробка проектів регламентів роботи по бізнес-процесах: ініціація проекту, узгодження і дозволи, організація і адміністрування тендерів, адміністрування договорів, контроль будівельно-монтажних робіт, фінансовий супровід проекту, введення стадіону в експлуатацію, а також розроблення карти ризиків реалізації проекту, для їх мінімізації.

Компанія має досвід проведення аналогічної роботи в рамках будівництва донецького стадіону до Євро-2012. "Львову вкрай необхідна консультативна допомога з будівництва стадіону, оскільки це, в першу чергу, економія часу, який ми не будемо витрачати на реалізацію не оптимальних рішень, а потім виправлення їх наслідків. Варто взяти досвід Донецька, який, збудував "Донбас-Арену" - один із найкращих та найсучасніших в Європі стадіонів, вартістю понад $250 млн.

Водночас, маючи стабільне фінансування, стадіон будували протягом трьох років, що переконує нас в необхідності залучення консультантів. Нам потрібно врахувати цей досвід, щоб не вигадувати колесо. В результаті співпраці з ТзОВ "ПМ Консалтинг" ми одразу отримаємо ефективну структуру "Дирекції з будівництва стадіону" та організацію її роботи", - прокоментував директор департаменту Олег Засадний потребу співпраці з консалтинговою компанією.

www.zaxid.net