Українська правда

Садовому тепер потрібно 400 га землі, щоб збудувати стадіон

Сергей Шемшученко — 5 грудня 2008, 11:47

Міський голова Львова Андрій Садовий на сесії міськради заявив, що однією з ідей знаходження коштів на новий стадіон є забудови 400 гектарів землі довкола спортивної арени.

До цих 400 га землі входитиме 200 га земель Львова і ще 200 га - Пустомитівського району.

"Це має бути повноцінне містечко з розвиненою інфраструктурою. Там буде розміщено величезний офісний комплекс, 300 тис. м кв житла, виставковий комплекс. Також перенесемо туди всі адміністративні будинки, Львівську міськраду, прокуратуру тощо", - додав він.

Андрій Садовий заявив, що цим проектом вже зацікавились кілька "потужних інвесторів світового рівня, яким криза не страшна". Проте детальніше він пообіцяв розповісти про проект, попрацювавши над ним.

На думку мера Львова, з міського бюджету збудувати стадіон у Львові навряд чи вдасться, з обласного бюджету сподіватись отримати великі кошти теж марно.

"Можемо розраховувати на 10-15 млн грн", - додав він.

"До 15 травня (в цей день УЄФА прийме рішення про остаточну кількість та пропорційність міст, які прийматимуть "Євро-2012" в Україні та Польщі) не те щоб просити, а й натякати на кошти з держбюджету, нема шансів. Харків вже пробував і їм не вдалось, бо всі міста поставили в однакові умови", - зазначив А. Садовий.

Разом з тим, він розповів й про третій варіант фінансування стадіону - кредитні кошти.

"Можна реально взяти кошти в Світового банку чи Європейського банку на 20-30 років. Тоді я переконаний, що ми стадіон і територію навколо нього забудуємо, але для цього потрібна єдність всіх", - звернувся Садовий до міських депутатів.

www.zik.com.ua