Українська правда

На донецькому аеропорті "відмили" гроші?

Сергей Шемшученко — 5 грудня 2008, 14:03

Міністерство транспорту і зв`язку України спільно з Донецькою обласною радою не забезпечили ефективного використання коштів державного бюджету, призначених для комплексної реконструкції, розширення і технічного переоснащення комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Донецьк".

Такий висновок Колегія Рахункової палати зробила за результатами аудиту використання в 2007 році і в 1-му півріччі 2008 року коштів субвенції з Державного бюджету обласному бюджету Донецької області на комплексну реконструкцію, розширення і технічне переоснащення аеропорту у Донецьку.

Як йдеться в переданому УНІАН повідомленні прес-служби Рахункової палати, понад 26 мільйонів гривень були використані з порушенням законодавства в 2007 і 2008 роках, ще близько 13 мільйонів гривень витрачалися вкрай неефективно.

Крім того, за даними Рахункової палати, управління бюджетними коштами було пов`язане з численними порушеннями законодавства, призвело до недотримання термінів будівництва, незаконних витрат і нанесення істотних збитків державі.

Нагадаємо, раніше голова донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко не бачив проблем у підготовці до молодіжного Чемпіонату Європи з футболу 2009 року і Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.