Українська правда

Полтава вже готова задіяти 11 готелів до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 5 грудня 2008, 19:02

Для прийому туристів у рамках Євро-2012 Полтава готова задіяти 11 чотири-п'ятизіркових готелів. Шість з них вже діють, п'ять знаходяться у стадії будівництва, повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника міського голови Тамару Плужник.

Полтава входить у зону обслуговування учасників та гостей футбольного чемпіонату. Місто готується приймати футбольних фанів, що спостерігатимуть за іграми у Харкові.

Будівельники обласного центру вже відчувають вплив економічної кризи, яка ускладнює хід робіт. Водночас, запевняє Тамара Плужник, готельні об'єкти будуть здані в строк.

Темп робіт диктують ще дві визначні події, які відзначатимуться в обласному центрі перед Євро-2012. Це 300-річчя Полтавської битви та 200-ліття з дня народження Миколи Гоголя. Історичне місто очікує значний приплив туристів і готує готельно-туристичну базу. До сьогоднішніх комфортних 454 номерів, які заповнені на 99 %, додасться ще 400 одно-двомісних номерів типу "люкс" та "напів-люкс".

Майже всі готелі розміщені у центрі Полтави. У них передбачені конференц-зали, Інтернет-зв'язок, ресторани, сауни, перукарні. Поки що бракує кваліфікованих готельних працівників. Цю проблему готові розв'язувати, направляючі кадри на спеціалізоване навчання.