Українська правда

Міліція буде контролювати гроші, що будуть іти на НСК "Олімпійський"

Сергей Шемшученко — 16 грудня 2008, 20:52

Підрозділи боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України постійно контролюють хід будівництва на НСК "Олімпійський" і, зокрема, витрату бюджетних коштів, повідомляє "Економічна правда" з посиланням на УНІАН.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ, начальник міліції громадської безпеки Олександр Савченко на прес-конференції щодо підготовки міліції до проведення Євро-2012 в Україні.

За словами заступника міністра, в кожній службі МВС створено відповідні відділи чи групи і призначено осіб, відповідальних за забезпечення безпеки під час підготовки та проведення майбутнього турніру. Тобто, додав він, сьогодні правоохоронці по всіх напрямках здійснюють як роботи з підготовки до Євро-2012, так і контроль за їх виконанням.

"Зокрема, розпочинаються роботи з будівництва НСК "Олімпійський". Відповідно, служби боротьби з економічною злочинністю мають відповідних фахівців, які будуть контролювати цей захід, для того, щоб ні в кого не виникало думки про те, що там можна щось освоїти і зовсім за межами цього комплексу", - зазначив Савченко.

Нагадаємо, 19 листопада уряд схвалив техніко-економічне обгрунтування реконструкції НСК "Олімпійський" загальною вартістю 2,114 млрд. грн.

Водночас, 28 листопада міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО запевнив, що вартість монтажних робіт на стадіоні становить 1 млрд. 398 млн. 505 тис. грн, а інші витрати стосуються не реконструкції, а облаштування прилеглих до спорткомплексу, територій, і в першу чергу будівництва комунікаційних мереж. Він також повідомив, що уряд дав доручення правоохоронним органам контролювати використання бюджетних коштів під час реконструкції "Олімпійського".