Українська правда

Львів отримає півмільйона євро на розвиток транспорту

Сергей Шемшученко — 29 грудня 2008, 17:35

У січні 2009 року Львів отримає 500 тисяч євро гранту на стратегію розвитку міського транспорту. Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Львівської міської ради, за результатами підписаного нещодавно договору про розробку даної стратегії між департаментом містобудування ЛМР і німецьким консорціумом PTV AG - VCDB GMBH вже підготовлено контракт на її фінансове забезпечення.

Як зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради Сергій Кіраль, угода, що буде підписана в січні, - рамкова угода про співпрацю між банком KfW і Львівською міською радою по питанню фінансування цієї концепції. Місто виступає як реципієнт та посередник допомоги, а надаватиме кошти Урядовий банк Німеччини KfW. Безпосереднім же донором є Міністерство навколишнього середовища, охорони природи і ядерної безпеки Німеччини.

В результаті розробки концепції має бути визначено проекти в сфері дорожньої інфраструктури, громадського та міського транспорту, управління транспортними потоками і розвитку міського транспорту на 20 років.

Одним з аспектів, що передбачатиме дана стратегія, є проведення трамвайної колії до стадіону для Євро-2012, будівництво якого нещодавно розпочалося.