Українська правда

Експерти УЄФА перевірили харківський аеропорт

Сергей Шемшученко — 30 грудня 2008, 12:40

На адресу міського голови Харкова Михайла Добкіна надійшов лист виконавчої дирекції ФФУ Євро-2012 щодо результатів індивідуальної зустрічі з представниками аеропортів міст, які, як передбачається, прийматимуть чемпіонат.

Під час зустрічі, яка проходила протягом двох днів у Міністерстві транспорту та зв'язку України під головуванням експерта УЄФА Пітера Хемпона, було проведено детальний аналіз достовірності та правильності наданої інформації стосовно кожного з аеропортів, повідомляє Укрінформ.

Спеціалісти УЄФА зазначили, що вони задоволені інформацією про підготовку харківського та допоміжного полтавського аеропортів: "технічні інформаційні дані аеропорту і таблиця (шаблон) були заповнені на найвищому рівні".

Разом із тим, експерти УЄФА звернулися до Федерації футболу України з проханням повторно подати основні технічні інформаційні дані щодо всіх аеропортів міст, які збираються приймати Євро-2012. Ця робота проводиться відповідно до третьої фази підготовки та проведення в Україні та Польщі фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.

Як повідомив заступник Харківського міського голови Віктор Христоєв, робота щодо реалізації завдань та заходів міської програми підготовки не зупиняється, навіть немає перерви на новорічні та різдвяні свята.

Цілісний майновий комплекс авіаційного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Харків" перебуває в оренді ТОВ "Нью Системс АМ" (Група DCH). Відповідно до умов договору оренди, що укладений із територіальною громадою м. Харкова, будівництво та реконструкція інфраструктури аеропорту здійснюється за рахунок коштів орендаря, а реконструкція аеродромного комплексу буде проводитися за рахунок державних коштів.