Українська правда

Реконструкція НСК "Олімпійський" не зупинялася на Новий рік та Різдво

Сергей Шемшученко — 9 січня 2009, 16:05

Реконструкція НСК "Олімпійський" не зупинялася 1 та 7 січня на Новий рік та Різдво. На головному стадіоні працюють 360 робітників та 62 одиниці техніки.

Реконструкція відбувається на чотирьох ділянках реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський": в чаші стадіону, з боку Троїцької площі, на сході та півдні стадіону та з боку Черепанової гори.

Роботи ведуться згідно з графіком виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції НСК "Олімпійський", повідомляє Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту.

В чаші стадіону за допомогою чотирьох бурових установок забито 274 залізобетонні палі, на яких розташуються трибуни нижнього ярусу оновленої спортивної арени.

У напрямку Троїцької площі споруджується нова ділянка Новопрозорівського колектора. Одночасно проводяться роботи з перекладки міського газопроводу та тепломережі.

На сході та півдні стадіону тривають роботи з влаштування підпірних стін з подальшим спорудженням галереї для виходу глядачів з ІІ ярусу. Обхідна галерея розширить шляхи евакуації вболівальників до встановлених експертами УЄФА стандартів.

З боку Черепанової гори завершується монтаж нового сучасного приміщення штабу з реконструкції НСК "Олімпійський", яке під час регламентних засідань зможе вміщувати до 200 працівників.

Планується, що збудований та обладнаний за сучасними європейськими стандартами, штаб запрацює в січні, після під'єднання всіх систем життєзабезпечення та зв'язку.