Українська правда

Корж і Бубка влаштують спортивну лотерею

Сергей Шемшученко — 28 січня 2009, 17:04

Народний депутат від Партії регіонів Віктор Корж зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який передбачає відновлення в Україні державних спортивних лотерей.

Про це повідомив президент національного олімпійського комітету України Сергій Бубка на прес-конференції у Києві, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Сьогодні законопроект Віктор Коржа щодо спортивних лотерей перебуває у Верховній Раді. Це дуже складна тема, не один рік ми намагаємося зробити якісь кроки, але існує дуже жорстке лобіювання проти цього питання", - сказав Бубка.

"Ми маємо повернутися до спортивної лотереї, яка має працювати на державу", - додав він.

За інформацією президента НОК, сьогодні такі програми існують у Туреччині, Данії, Великій Британії та інших західних державах.

"Приміром, Велика Британія має бюджет на спорт один мільярд доларів, з них шістсот мільйонів - якраз йде з лотерейних програм", - розповів керівник комітету.

"Якщо ми не повернемося до цього, це не буде працювати на державу. Буде важко фінансувати увесь спорт", - зазначив Бубка.

Сергій Бубка також прокоментував своє бажання зобов'язати виробників алкогольної та тютюнової продукції відраховувати гроші на спорт.

"Те, що несе алкоголь у суспільство - це не здоров'я. Це теж той механізм, коли мають бути закладені певні суми, які мають відраховуватися на спорт, культуру, мистецтво - і у лотерейній програмі, і в алкогольному бізнесі", - розповів президент НОК.

"Виробникам алкогольної продукції це однозначно не подобається, адже на них намагаються навішувати багато додаткових податків, але спорт - це першорядна державна політика. Має бути підтримка і розуміння", - підсумував він.