Українська правда

Агафонова-Дунь без проблем стали чемпіонами

Сергей Шемшученко — 1 лютого 2009, 21:39

Харків'яни Аліса Агафонова-Дмитро Дунь виграли чемпіонат України серед юніорів з фігурного катання, що відбувся минулого тижня в Києві.

"Ми раді, що виграли, і знову їдемо на чемпіонат світу, але не будемо загадувати, які місця хочемо заняти - в цьому році ми залишилися без судді в нашому виді, так що змагатися буде нелегко", - розповів Дмитро Дунь сайту федерації фігурного катання України.

"Музику до безпідставного танцю "Аврора" почула моя мама, коли дивилася цей новий фільм, - продовжує Дмитро, - я потім знайшов її в Інтернеті і ми всі зібралися, з Алісою та її батьками, і разом слухали. Усім сподобалося".

"Була ще ідея поставити довільний танець під пісню Шарля Азнавура "Вічна любов", але така тема вже використовувалася, а "Аврора" - це оригінальний вибір, ніхто ще не ставив під цю музику, ну і тема фільму здалася цікавою в драматичному плані", - продовжив спортсмен.

Ставили танець Ігор Шпільбанд з Мариною Зуєвою, але багато чого мінялося і допрацьовувалося в Харкові.

"Ми були в Америці лише 2 місяці, з початку травня до середини липня, менше, ніж у минулого сезону. Все упирається у фінанси!", - зауважив Дунь.

Як відомо, минулого року Агафонова-Дунь були сьомими на чемпіонаті світу. Завдяки їх успіху тепер на турнір їдуть дві українські пари.

Агафонова-Дунь представлятимуть країну на чемпіонаті світу серед юніорів разом з новою парою Олександра Тумановського Анастасія Галета - Олексій Шумський.

Як відомо, до цієї осені Шумський катався в парі з Анастасією Виходцевою, але після виграної бронзи на одному з етапів Гран-прі пара розпалася.

В решті видів Україна матиме по одному представнику.

Результати чемпіонату:

Танці:

1.Аліса Агафонова - Дмитро Дунь 186.25
2.Анастасія Галета - Олексій Шумський 163.50
3.Руслана Юрченко та Олександр Любченко 154.21

Парне катання

1. Ганна Хниченкова - Сергій Кульбач 96.87
(одна з двох пар, яка брала участь у чемпіонаті. Ще одна пара виступала лише в короткій програмі )

Дівчата:

1.Елеонора Винниченко 130.50
2.Анастасія Кононенко 115.38
3.Поліна Огарьова 108.34

Юнаки

1.Микола Бондар 179.02
2.Дмитро Ігнатенко 170.66
3.Станіслав Перцов 150.39