Українська правда

Ющенко назвав, коли Дніпропетровськ втратить Євро-2012

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2009, 18:38

Віктор Ющенко вимагає від Кабміну розглянути питання приватизації авіакомпанії "Дніпроавіа" для успішного проведення Євро-2012. В іншому випадку Дніпропетровськ може втратити право проведення чемпіонату Європи з футболу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України від 3 лютого.

За інформацією прес-служби, президент обговорив питання Євро-2012 під час робочої зустрічі з губернатором Дніпропетровської області Віктором Бондарем.

Зокрема йшлося про підготовку міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" до прийому уболівальників і гостей у рамках проведення фіналу Євро-2012.

На думку президента, незважаючи на брак часу треба припинити зволікання з вирішенням питання власності аеропорту до березня 2009 року.

"Інакше, - підкреслив глава держави, - Дніпропетровськ може втратити право приймати Чемпіонат на своїй території".

Ющенко доручив Секретаріату Президента підготувати звернення до Тимошенко, де чітко окреслити всі ризики у зв'язку зі зволіканням реконструкції аеропорту.

Ющенко вимагатиме від Кабміну невідкладно, після прийняття відповідного рішення РНБО, розглянути на засіданні уряду питання проведення приватизації державного пакета акцій ВАТ "Авіакомпанія "Дніпроавіа".

При цьому, наголосив глава держави, до умов конкурсу необхідно обов'язково включити зобов'язання покупця підготувати аеропорт Дніпропетровська до авіаобслуговування фіналу Євро-2012 (із подальшою передачею аеродромного комплексу до сфери управління Мінтрансзв'язку).