Українська правда

Платіні знову зібрався в Україну

Сергей Шемшученко — 6 лютого 2009, 15:51

Президент УЄФА Мішель Платіні знову відвідає Україну до визначення восьми з дванадцяти міст, які приймуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року в Україні та Польщі.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник 6 лютого під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент "Чемпіона".

"До травня Україну чекай декілька інспекцій УЄФА, зокрема приїзд Мішеля Платіні", - зазначив Васюник, коментуючи результати інспекційної поїздки генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора.

"Мм у повній мірі будемо готові як до вибору чотирьох міст в Україні і чотирьох міст Польщі, так і до втілення програми підготовки до Євро-2012 протягом наступних трьох років", - додав урядовець.

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс не сумнівається у тому, що вибір УЄФА буде остаточним.

"Немає жодних сумнівів у тому, що 8 травня УЄФА вибере чотири міста у Польщі і чотири міста в Україні, які приймуть чемпіонат Європи. Це вибір буде остаточним і буде зроблений на підставі багатьох інспекцій у різних сегментах підготовки", - сказав Суркіс.

Нагадаємо, 8 травня УЄФА назве вісім з дванадцяти міст, які зараз претендують на проведення європейського форуму. Від України це Київ, Львів, Дніпропетровськ, Одеса, Харків та Донецьк, від Польщі - Варшава, Гданськ, Познань, Вроцлав, Краків та Хожув.