Українська правда

Васюник: Одеса - єдине місто, яке відмовилося від державних грошей

Сергей Шемшученко — 6 лютого 2009, 16:42

Одеса - єдине з українських міст, яке відмовилося від державного фінансування підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник 6 лютого під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент "Чемпіона".

"Хтось розглядає звичайний крок наче якусь подію у підготовці Євро-2012. Яскравий приклад по одеському стадіону. Для того, щоб в Одесі прийняли рішення про те, що, щоб будувати новий стадіон на місці арени "Чорноморець", команді треба дати інший стадіон, - треба було дочекатися приїзду делегації УЄФА", - сказав Васюник, коментуючи незадоволення УЄФА підготовкою Одеси до Євро-2012.

"Відверто кажучи, це можна було зробити набагато швидше", - додав віце-прем'єр.

"Ще у травні 2008 року я мав довгі розмови із мером Одеси Єдуардом Гурвіцем про те, що уряд прийняв рішення і може взяти на себе фінансування підготовки злітно-посадкової смуги, яке є дуже затратним - до мільярда гривень, що не візьме на себе жоден інвестор", - розповів Васюник.

За його словами, Одеса - єдине місто, яке сказало "ні, ми самі дамо собі раду". "Не прийнявши тоді рішення, тепер є проблеми з аеропортом", - наголосив урядовець.