Українська правда

Гольф, роликові ковзани, бейсбол, софтбол, регбі, сквош і карате хочуть на ОІ-2016

Сергей Шемшученко — 20 лютого 2009, 16:29

У програмі літніх Олімпійських ігор 2016 року може з'явитися дві нові дисципліни. З семи видів спорту, а саме з гольфу, роликових ковзанів, бейсболу, софтболу, регбі, сквошу і карате, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вибере тільки два, повідомляє Associated Press.

Рішення буде обнародувано в жовтні на сесії МОК в Копенгагені, де також буде оголошений і місто майбутніх ігор.

Фаворитом можна назвати регбі, оскільки популярність цього виду спорту в багатьох країнах і частинах світу, наприклад, у Франції, Британії, ЮАР, Австралії і Океанії, не поступається футболу.

Також масовим виглядом є карате і роликові ковзани. А ось сквош, в основному, присутній в дорогих спорт-клубах і, як і гольф, є переважно захопленням еліт.

Також маленькі шанси повернутися в Олімпійську сім'ю і у бейсболу з софтболом. Нагадаємо, що в 2005 ці види були виключені із списку олімпійських видів спорту, як в результаті недостатньої популярності в більшості країн-членів МОК, так і через розбіжності між МОК і Лігою бейсболу в США, яка відмовилася переносити свої змагання на час проведення Олімпійських ігор. В результаті на Олімпіськіх іграх в Пекіні бейсбол було представлений востаннє.

newsru.ua