Українська правда

У Львові будуть забирати земельні ділянки, що проляжуть на шляху Євро-2012

Сергей Шемшученко — 27 лютого 2009, 10:53

Для розбудови інженерно-транспортної інфраструктури Львова, зокрема до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, потрібно вивільнити низку земельних ділянок, які перебувають у користуванні або мають власників, повідомляє прес-служба львівської міської ради.

Відтак міська рада прийняла ухвали для того, щоб запроектувати транспортну магістраль на вул. Ряшівській з транспортними розв'язками: від вул. Кульпарківської до вул. Є.Патона. Також для будівництва транспортної розв'язки на перетині вул. Стрийської - вул. Наукової - вул. Хуторівки.

"У процесі будівництва доріг будуть вилучатись і викуплятись земельні ділянки, які є в користуванні юридичних та фізичних осіб і мають відповідні документи на право користування. А також будуть вилучатись земельні ділянки у тих осіб, які фактично користають цими земельними ділянками", - зауважив заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук.

Міська рада провела інвентаризацію землекористувачів, які потрапляють в межі будівництва доріг. Усім землекористувачам розіслано листи, якими попереджено про вилучення ділянки і запрошено до міської ради, щоб вирішити питання їхнього землекористування. З кожним землекористувачем буде проведено співбесіду ї узгоджено усі питання.

На основі переліку, який буде складено за результатами співбесід, буде замовлено оцінку вартості земельних ділянок для їх подальшого викупу, які перебувають у приватній власності, а також оцінку вартості майна, яке перебуває на них. Після оцінки землі буде представлений проект ухвали про виділення коштів міської ради для викупу землі. Громадяни за бажанням зможуть замінити ділянки на рівноцінні у інших районах міста.

Потрібно буде вилучити більше 7 га землі різної форми власності. В основному це садово-городні кооперативи, на яких нема капітальних споруд. Частина користувачів - це власники малих архітектурних форм, які можуть бути перенесені на інше місце. Викуп стосуватиметься приватної форми власності на землю.