Українська правда

Посол Франції та експерти УЄФА перевірили реконструкцію стадіону в Одесі

Сергей Шемшученко — 15 квітня 2009, 12:22

Керівництво одеського футбольного клубу "Чорноморець" напередодні провело зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Франції в Україні Жаком Фором і експертами УЄФА. Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на управління інформації міськради Одеси.

Як свідчить вищеназване джерело, у ході зустрічі високі гості побачили, на якій стадії знаходиться реконструкція цього спортивного об'єкта, призначеного для проведення в Одесі фінальної частини чемпіонату Європи-2012.

Новий стадіон носитиме ім'я Віктора Прокопенка. Згідно з проектом він отримає вищу категорію УЄФА - "Еліт", буде оснащений підігрівом футбольного поля, двома інформаційним табло з кольоровими екранами, сучасною системою освітлення, медпунктами, сувенірними кіосками і багато чим іншим. Місткість футбольної арени розрахована на 34 тисячі 858 глядачів.

Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Жак Фор провів зустрічі з керівниками міста і області. Це перший його ознайомлювальний візит в Одесу після призначення на посаду.

"Одеса - найвідоміше у Франції українське місто завдяки його історії і літературі. Мені пощастило, що я відкрив для себе ваше місто. Хочу відзначити, що Франція має в Одесі значні економічні інтереси. Саме у вашому місті розмістився великий морський порт і є перспективи для розвитку співробітництва між Одесою і Марселем", - відзначив дипломат.

Жак Фор також побував у Одеському регіональному інституті державного управління, де взяв участь у роботі конференції на тему: "Україна і ЄС - позиція Франції".