Українська правда

У Вроцлаві підписано угоду про будівництво стадіону до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 15 квітня 2009, 12:47

Влада Вроцлава напередодні підписала угоду з польсько-грецьким консорціумом фірм на чолі з компанією Mostostal Warszawa S.A. щодо будівництва стадіону до Євро-2012, передає Укрінформ.

Мер Вроцлава Рафал Дуткевич з цього приводу відзначив, що день підписання угоди має особливе значення, оскільки якраз два роки тому Україні та Польщі було надано право бути господарями турніру. Він повідомив, що не відчуває неспокою з приводу очікування остаточного рішення УЄФА щодо вибору стадіонів на чемпіонат.

"Ми зробили все, що від нас вимагалося", - підкреслив Дуткевич.

Голова правління компанії Mostostal Warszawa S.A. Ярослав Попьолек зазначив, що момент підписання угоди є також першим днем початку робіт.

"У цей час через рік конструкція стадіону буде збудована, і реалізовуватиметься друга частина інвестиції з виконання завершальних робіт", - наголосив він.

Відповідно до угоди, польсько-грецький консорціум будуватиме стадіон упродовж 21 місяця - до початку 2011 року. Інвестиції у будівництво арени, яка вміщуватиме 42 тис глядачів, становитимуть 781 млн злотих (близько 260 млн доларів США). Поблизу стадіону розміщуватимуться паркінги на 4,5 тис автомобілів, у тому числі 394 місця для автобусів та вантажівок. Під трибунами арени розташуються також конференц-зали, офіси, фітнес-клуб, казино та дискотека.