Українська правда

Суркіс розказав про причини рішення УЄФА

Сергей Шемшученко — 14 травня 2009, 09:10

УЄФА прийняло жорстке рішення щодо українських міст через невиконання обіцянок та непередбачуваність української сторони у підготовці до чемпіонату Європи 2012 року. Про це заявив президент федерації футболу України Григорій Суркіс.

"Рішення виконкому УЄФА цілком зрозуміло: нам дали ще півроку, проявивши при цьому прозорість в ухваленні, а найголовніше, терпіння. Нас терплять, хоча ми непередбачувані: там, де давно мали показати стовідсоткову готовність, її немає і близько", - наводить слова Суркіса "Спорт-Экпресс в Украине".

За словами керівника федерації, аеропорт не можна побудувати за два роки, особливо якщо не існує проекту.

"Те ж стосується і готелів, які будують недостатньо швидко. Все це і брав до уваги виконком, який розуміє: інфраструктура в Польщі майже готова, країна має у своєму розпорядженні серйозні фінансові гарантії та європейські гранти, тоді як на нас наслідки кризи тиснуть непосильним тягарем", - додав Суркіс.

На думку діяча УЄФА, протягом шести з половиною місяців, що залишилися до 30 листопада, УЄФА хоче переконатися, що не помилився з вибором, "і це стосується не тільки українських, але і польських міст".

Як вважає Суркіс, від обох країн чекають до кінця осені підтвердження готовності не лише на папері, але й у вигляді реальних об'єктів, які будуються, модернізуються та реконструюються.

"Я з оптимізмом дивлюся на перспективи Львова, Донецька та Харкова, які на цьому етапі прийняті умовно", - додав він.