Українська правда

Рішення УЄФА: Дніпропетровськ через аеропорт, Одесу - через стадіон ОНОВЛЕНО

Сергей Шемшученко — 14 травня 2009, 09:28

Дніпропетровськ та Одеса втратили право проведення Євро-2012 через відсутність зрушень у проблемі підготовки аеропортів. Про це заявив президент ФФУ Григорій Суркіс, зазначивши, що Одеса також не дала твердих гарантій будівництва стадіону.

"УЄФА зробив вибір на основі оціночних характеристик експертів, які розуміються на проведенні турнірів такого масштабу", - сказав Суркіс.

За його словами, у Дніпропетровську та Одесі навіть не бралися за проекти будівництва аеропортів, не кажучи про самі роботи. "У тому ж Дніпропетровську не проведена приватизація аеропорту. Півтора року я намагався прискорити цей процес, проте Рада національної безпеки і оборони так і не скасував свою заборону на приватизацію єдиного майнового комплексу "Дніпро-Авіа".

"Пан Коломойський не зумів вчасно приступити до реалізації цього проекту. Все дуже просто. Хоча гарантував, що аеропорт буде побудований. УЄФА не сприймає повітряні замки на піску", - заявив Суркіс на прес-конфренції у Києві, інформує кореспондент "Чемпіона".

Суркіс також додав, що в Одесі не дали твердих гарантій будівництва стадіону в встановлені терміни, повідомляє газета "Спорт-Экпресс в Украине".