Українська правда

Суркіс пояснив, чому Києву не дали фінал Євро ОНОВЛЕНО

Сергей Шемшученко — 14 травня 2009, 10:16

Київ поки не отримав право проведення фіналу Євро-2012 через проблеми із підготовкою території навколо НСК "Олімпійський" та малу кількість готелів. Про це заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс в інтерв'ю газеті "Спорт-Экпресс в Украине".

Треба об'єднати під державною егідою міністерства спорту єдиний майновий комплекс НСК "Олімпійський", зокрема відчужені у приватні руки ділянки навколо арени. Адже земля роздавалася всупереч указу президента Кучми 1994 року. Якщо нам не вдасться відновити статус-кво - не буде можливості, що передбачено регламентом, обладнати навколо стадіону зони гостинності", - розповів Суркіс.

За його інформацією, для цього біля "Олімпійського" потрібно 45 тисяч квадратних метрів.

Іншою причиною Суркіс вважає, недостатню кількість готелів у Києві. "Є плани з їх будівництва, але лише на папері", - додав керівник ФФУ.

Окрім того, за словами члена виконкому УЄФА, Київ має добудувати термінал "Д" Бориспільського аеропорту та облаштувати необхіну кількість паркінгі.

"Наземний транспорт також має відповідати вимогам проведення фіналу, а готелі мають дозволити прийняти сім'ю УЄФА не кажучі про вболівальників", - заявив Суркіс на прес-конфренції у Києві, інформує власний кореспондент "Чемпіона".