Українська правда

Одеса образилася на УЄФА і не розуміє, чому Виконком кардинально змінив своє рішення

Сергей Шемшученко — 14 травня 2009, 10:20

Керівництво Одеси вважає бухарестське рішення Виконкому УЄФА про виключення Одеси зі списку міст, що прийматимуть Євро-2012, "абсолютно несправедливим".

Про це заявив на зустрічі з журналістами заступник директора Департаменту з підготовки і проведення в Одесі фінального турніру Євро-2012 Одеської міськради Марат Якупов, повідомляє УНІАН.

За його словами, мер Одеси Едуард Гурвіц не може зрозуміти, чим викликана "раптова зміна позиції членів Виконкому УЄФА і його рішення".

Якупов нагадав, що раніше експерти УЄФА стверджували: Одеса і Київ мають найбільші шанси прийняти ігри Європейського чемпіонату з футболу. Тому, відзначив він, "ми не можемо зрозуміти, якими мотивами сьогодні керувалися чиновники УЄФА, тому що вони суперечать самі собі і звіту численних експертів, які приїжджали до Одеси".

Крім того, підкреслив Якупов, "абсолютно не зрозуміло, чому Одеса не залишилася навіть у списку резервних міст для проведення ігор Чемпіонату".

Якупов також додав, що "успішно ведуться і будуть виконані в заплановані терміни роботи з реконструкції стадіону "Чорноморець" і аеропорту "Одеса", будівництву траси "Північ-Південь", естакади "Митна площа - парк Шевченка" і решти об`єктів".