Українська правда

Суркіс: Харків витіснив Одесу

Сергей Шемшученко — 14 травня 2009, 13:26

Харків витіснив Одесу із переліку міст, яким УЄФА дав до 30 листопада можливість підтвердити бажання прийняти матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це 14 травня на прес-конференції у Києві заявив президент федерації футболу України Григорій Суркіс, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Харків просто витіснив Одесу зі списку претендентів міст, адже протягом останніх тижнів продемонстрував небачений прогрес", - сказав Суркіс.

За його словами, місто підписало 3700 номерів готелів, при тому, що треба було підтвердити 2760. "У них є профіцит чотиризіркових готелів і дефіцит п'ятизіркових".

Також керівник ФФУ додав, що Харків подав схему нового термінала, який пропускає 650 людей у нормальний час і вдвічі більше при спрощеній процедурі митного та прикордонного контролю та гарантує 150 пасажирів у ВІП-терміналі.

"Це результат координації зусиль олігарха Ярославського, мера Добкіна та губернатора Авакова", - наголосив Суркіс-старший.

На думку члена виконкому УЄФА, його ніхто не може запідозрити у нелюбові до своєї рідної Одеси.

"Які мають бути ще доводи, якщо в Одесі немає аеропорту, немає проекту, не почата реконструкція діючого терміналу, не почате будівництво нового? Будівництво стадіону перебуває на початковій стадії. Для того, щоб виділити стадіон для ігор "Чорноморця", потрібен був приїзд Суркіса і Тейлора (генсека УЄФА - ред.), щоб звернутися до мера і передати комунальний стадіон "Спартак" для матчів клубу", - заявив Григорій Суркіс.

За його інформацією, експерти УЄФА визначали міста за сукупністю фактів, котрі можуть призвести до непередбачуваних наслідків.