Українська правда

Васюник: УЄФА занепокоєне політичною ситуацією в Україні

Сергей Шемшученко — 14 травня 2009, 14:28

Союз європейських футбольних асоціацій занепокоєний політичною ситуацію в Україні та ризиками для підготовки до чемпіонату Європи 2012 року.

Про це у четвер, 14 травня, на прес-конференції у Києві заявив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Дуже важливою для УЄФА є політична ситуація в Україні. УЄФА непокоять політичні ризики. Дискусія про це триває не перший рік, і керівництво Союзу європейських футбольних асоціацій розраховує, що до кінця цього року політична ситуація в Україні буде більш визначеною", - сказав урядовець.

За його словами, у наступні півроку для УЄФА дуже важливо переконатися, що фінансування чемпіонату Європи є достатнім. "Не можна забувати, що у світі фінансова а в Україні серйозна економічна криза. УЄФА постійно моніторить ситуацію в Україні та Польщі", - додав представник кабміну.

На думку Васюника, до 30 листопада досить часу, щоб хід реалізації та фінансування інфраструктурних проектів Євро-2012 довів, що підготовку можна вчасно і якісно реалізувати.

Як вважає віце-прем'єр, Євро-2012 є певним фактором політичної консолідації не тільки українського суспільства але й українського політикуму.

"Я не допускаю, що в Україні з'явиться політична сила або кандидат у президенти, який би ризикнув говорити про свою непідтримку цього проекту", - додав він.

Васюник також повідомив, що УЄФА розглядає звернення Ющенка, Тимошенко та Литвина як запоруку консолідації українських політиків.