Українська правда

Васюник хоче виконати вимоги УЄФА до кінця вересня

Сергей Шемшученко — 14 травня 2009, 14:46

Україні необхідно виконати вимоги УЄФА щодо підготовки Києва, Харкова, Львова та Донецька до Євро-2012 до кінця вересня цього року - на два місяці раніше за останній термін УЄФА.

Про це у четвер, 14 травня, на прес-конференції у Києві заявив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Я особисто буду пропонувати уряду та приймаючим містам встановити жорсткіші терміни для себе. До кінця вересня ми повинні зняти усі питання щодо проведення матчів у трьох містах і проведення фінального матчу у Києві", - сказав чиновник.

За його словами, українська сторона вже зараз має детальні звіти експертів УЄФА, де визначений перелік об'єктів.

"Тут немає нічого нового. По більшості питань у нас є бачення, що треба робити. У ризикованих, на думку УЄФА, проектах ми дотримуємося графіків. Є окремі питання, які потребують окремої уваги", - зазначив урядовець.

Нагадаємо, 13 травня Виконком УЄФА визначив Київ як місто, яке може проводити півфінальні матчі чемпіонату Європи. Іншим українським містам виконком дав час на усунення недоліків до 30 листопада цього року. До цього ж часу столиця має довести свою спроможність прийняти фінал Євро-2012.