Українська правда

Донецький залізничний вокзал після реконструкції прийматиме вдвічі більше пасажирів

Сергей Шемшученко — 21 травня 2009, 20:14

Донецький залізничний вокзал після реконструкції зможе прийняти вдвічі більше пасажирів.

Як повідомляє ukrinform.ua, наразі вокзал щодня приймає і відправляє близько 14 тисяч пасажирів на добу.

"Пройшов перший етап інвестиційного конкурсу з будівництва нового приміського вокзалу, який розміщуватиметься на території вокзального комплексу "Донецьк", - говорить головний інженер пасажирської служби Донецької залізниці Ігор Білоусов. - Переможцем стала фірма з Дніпропетровська. На даний момент йде інтенсивне проектування об'єктів, узгодження їх з місцевими органами влади".

"Якщо нам вдасться втілити заплановане, то Донецьк отримає вокзал, який забезпечить повністю прийняття не тільки уболівальників Євро-2012, а й жителів міста. Тут буде повний комплекс послуг, що надаються на найвищому рівні. Крім тунеля, буде побудовано два конкорси (розподільних зали для пасажирів), які забезпечать вихід пасажирів на перон. Вокзал буде обладнано ліфтами, ескалаторами. Тут зможуть вільно пересуватися особи з обмеженими фізичними можливостями. Проектування вже закінчується і, якщо все буде благополучно, до кінця року ми розпочнемо будівництво першої черги", - сказав він.

Проектом передбачена реконструкція будівлі вокзалу, будівництво приміського вокзалу, двох конкорсів і невеликого транзитного вокзалу, в якому будуть касові зали і приміщення для очікування. Одне із завдань реконструкції - розділити потік пасажирів приміського і далекого проходження. За словами Ігоря Білоусова, на реконструкцію Донецького залізничного вокзалу Кабміном визначено 600 мільйонів гривень, але вартість проекту може змінитися.