Українська правда

Платіні не хоче платити 1000 євро за ніч у поганому готелі України

Сергей Шемшученко — 22 травня 2009, 12:45

Перемога донецького "Шахтаря" в останньому розіграші Кубку УЄФА не матиме жодного впливу на ситуацію в країні у питанні Євро-2012. Таку думку відразу по закінченні фінального поєдинку у Стамбулі висловив президент УЄФА Мішель Платіні.

"Річ не в тому, що у них є хороші команди. Ми ведемо мову не про футбольні команди, а про стадіони, аеропорти та готелі. Можна мати гарних гравців, але у багатьох містах не вистачає готелів. Однак, ми дали ще шість місяців для того, аби нам щось запропонували.

Якщо українці хочуть фінал у Києві, вони мають працювати. Якщо хочуть ще два міста, мають працювати. Тут немає чого додати, - зазначив президент УЄФА.

Найкращим рішення в УЄФА бачать рівний поділ між Польщею та Україною. Але якщо ситуація у нашій країні не зміниться до кінця листопада, то фінальна стадія Євро-2012 пройде лише в двох українських містах. Це може означати, що нова арена у Донецьку може залишитись без матчів Євро, зазначає видання Gazeta.pl.

Стадіон, що був збудований на кошти українського міліардера Ріната Ахмєтова, не є проблемою міста. Питання полягає у поганому стані приготувань Донецька до розміщення вболівальників майбутнього чемпіонату.

"Немає питань до стадіонів, є питання до решти інфраструктури, - пояснює Платіні.

"Ми не хочемо сплачувати по 1000 євро за ніч у поганому готелі. Але існують й інші проблеми.

Цю тему президент УЄФА обговорював з Президентом України Віктором Ющенко, який завітав до Стамбулу, щоб на власні очі побачити великий тріумф "Шахтаря".

2012ua.net