Українська правда

Стадіон "Металіст" подорожчав на двісті мільйонів

Сергей Шемшученко — 1 червня 2009, 12:50

Харків просить Кабінет Міністрів збільшити фінансування реконструкції стадіону "Металіст" на 206 мільйонів гривень.

Необхідність додаткового фінансування виникла після того, як представники виконавчого комітету УЄФА побували в Харкові. У експертів УЄФА з'явилися зауваження до проекту, і вони висунули до реконструкції стадіону "Металіст" нові, жорсткіші вимоги щодо обладнання стадіону (система безпеки і система обслуговування глядачів, впровадження необхідних IT-технологій), що вилилося в додаткові 206 мільйонів гривень.

"Ці кошти будуть закладені в державну програму про підготовку до Євро-2012, яку вже в цю середу на своєму засіданні розгляне уряд", - повідомив Віктор Христоєв, директор департаменту з питань проведення та підготовки Євро-2012 в Харкові.

Спочатку планувалося, що вартість усіх робіт становитиме 562,9 мільйона гривень. З них 140 мільйонів гривень - приватні інвестиції бізнесмена Олександра Ярославського в особі групи DCH, 246 мільйонів - кошти держбюджету, а 176,9 мільйона будуть виділені з міської скарбниці. Таким чином тепер реконстуркція харківського стадіону оцінюється в 768,9 мільйона гривень.

Раніше Харківська міськрада розглядав можливість фінансування виниклого дефіциту за рахунок випуску облігацій містом, як це зробив Львів. Нагадаємо, в п'ятницю Львівська міськрада розмістив облігації на 300 мільйонів гривень, які викупив державний Укрексімбанк. Однак Харків був змушений відмовитися від цього варіанту у зв'язку з технічними труднощами.

delo.ua