Українська правда

Одеса ще сподівається повернути Євро

Сергей Шемшученко — 18 червня 2009, 18:20

В Одесі за участі іноземних дипломатів відбувся круглий стіл на підтримку спроб мерії міста переглянути рішення УЄФА.

На закритому від преси круглому столі в Одеській мерії обговорювався проект декларації на підтримку спроб мерії переглянути рішення УЄФА щодо виключення Одеси зі списку міст, що прийматимуть ЄВРО-2012, повідомляє 2012ua.net

За словами генерального консула Румунії в Одесі Черасели Ніколаш, в ході круглого столу розглядався попередній текст документу, який ще обговорюватиметься в посольствах і міністерствах закордонних справ держав, що взяли участь в засіданні, а саме: Греції, Румунії, Туреччини, Росії та ін.

"Декларація підтримки дипломатичного корпусу направлена на те, щоб відновити імідж Одеси і зменшити шкоду, заподіяну місту рішенням УЄФА, - сказала консул. - Ця декларація не містить критики самого рішення, а лише підтримує дії мерії".

Ніколаш відзначила, що формат заходу "за закритими дверима" був введений на прохання дипломатів. Це пов'язано з тим, що остаточного тексту документа ще немає, а на зборах проходило його робоче обговорення. Коли декларація буде погоджена, її представлять на суд громадськості.

Вона додала, що більше, ніж дипломати, на рішення УЄФА можуть вплинути самі одесити, якщо займатимуть активну позицію і підтримуватимуть дії свого муніципалітету. Коли буде підписана декларація - поки невідомо.