Українська правда

Польща не встигає з підготовкою тренувальних центрів для збірних до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 1 липня 2009, 16:15

Відповідно до вимог УЄФА, вже за рік мають бути готові тренувальні центри для збірних команд, що братимуть участь у фінальній частині Євро-2012. Проте в Польщі вони навряд чи будуть здані вчасно.

"Ми будемо просити УЄФА про зміщення строків", - говорить віце-президент Польського футбольного Союзу (PZPN) Адам Олькович.

Як зазначає Gazeta Wyborcza, 44 тренувальні центри Польщі виявили бажання приймати учасників чемпіонату, проте наразі жоден з них не відповідає вимогам Європейського футбольного Союзу.

Збірні команди повинні мати у своєму розпоряджені щонайменше чотиризірковий готель, футбольне поле стандартних розмірів з трибуною на 1000 глядачів, три тренувальні майданчики. Тренувальний табір має розташовуватись не далі ніж за годину їзди від аеропорту.

УЄФА вимагає, аби такі центри були готові вже у другому півріччі 2010 року.

"Ми проінформуємо УЄФА, що не встигнемо з підготовкою центрів на друге півріччя наступного року. Крім того ми вважаємо, що немає потреби у готовності центрів вже за два роки до Євро", - говорить Олькович. - "Ми переконуємо наших партнерів з УЄФА встановити більш пізніші строки. Вважаю, що великої загрози для організації Євро немає".

2012ua.net