Українська правда

На Тайвані урочисто відкрили восьмі Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту

Сергей Шемшученко — 17 липня 2009, 12:20

VIII Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту, участь у яких беруть, за інформацією Оргкомітету, 105 країн і регіонів, у тому числі Україна, урочисто відкрилися напередодні у тайванському місті Гаосюн.

Національний прапор України на параді атлетів ніс сумоїст Костянтин Єрмаков. Честь країни на Іграх, які триватимуть до 26 липня, захищають 137 атлетів і тренерів, вони боротимуться за нагороди в 14 видах спорту. Вже сьогодні в "бій" вступають команди сумо і художньої гімнастики, пише ukrinform.ua.

Про відкриття Всесвітніх ігор оголосив лідер Тайваню Ма Інцзю (Ma Ying-jeou). Церемонія пройшла на новому гаосюнському стадіоні місткістю 40 тис. місць, створеному японським архітектором Тойо Іто (Toyo Ito).

Ажурна конструкція, яка чимось нагадує знамените пекінське олімпійське "Пташине гніздо", обійшлася господарям у 142 млн дол. Організатори пишаються тим, що це "перший у світі екостадіон". На даху стадіону встановлено 8 тис. сонячних батарей, здатних виробляти 1,1 млн кВч електроенергії на рік, скорочуючи за цей період на 660 тонн викид двоокису азоту. Правда, треба визнати, що глядачі явно напружували зір, щоб гарненько роздивитися те, що відбувається на арені.