Українська правда

Дрогобич також хоче приймати Євро-2012

Сергей Шемшученко — 22 липня 2009, 18:00

Міський голова Дрогобича Микола Гук звернувся до голови Львівської облдержадміністрації з проханням затвердити дрогобицький стадіон "Галичина" тренувальною базою однієї із команд-учасників Євро-2012.

В офіційному звернені акцентується увага на тому, що "Дрогобич - друге за чисельністю населення місто у Львівській області, яке має розвинену інфраструктуру. Місто розташоване біля кордону". Саме тому міська громада переконана, що Дрогобич має усі шанси стати тренувальним майданчиком однієї з футбольних збірних під час Євро-2012.

Стадіон у Дрогобичі розрахований на вісім тисяч місць. Як стверджується у зверненні, на "Галичині" є можливість встановлення освітлення та сучасного табло. Поряд зі стадіоном знаходиться басейн "Синевир" та запасне футбольне поле. Поблизу стадіону розляглас зелена відпочинкова зона, де можна зручно розмістити наметове містечко для вболівальників. Є перспектива улаштувати поблизу стадіону дві паркувальні зони для автотранспорту.

Плюсом на користь того, щоб стадіон Дрогобича став об'єктом Євро-2012 є і те, що відстані від стадіону і можливого місця проживання футболістів до Львова відповідають нормам УЄФА. А готелі Трускавця розміщені за сім кілометрів від тренувальної бази.

Окрім цього, в офіційному зверненні Микола Гук запевнив, що Дрогобицька міська рада готова взяти на себе зобов'язання щодо співфінансування робіт з реконструкції стадіону. В рамках підготовки до Євро-2012, з міського бюджету на капітальний ремонт дороги між Дрогобичем та Трускавцем вже було витрачено 3,5 мільйони гривень.

euro2012.ukrinform.ua