Українська правда

Поляки відзначили високий рівень підготовки українських міст до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2009, 12:30

Делегація польського оргкомітету з підготовки до Євро-2012 на чолі з Марчіном Геррою проїхалася з неофіційним туром по українським містам.

За тиждень до інспекції польських міст Мішелем Платіні польські керівники оформили відпустки і поїхали вивчати досвід української підготовки.

Серед основних зацікавлень польських гостей у першу чергу були стадіони. Наразі українська сторона значно випереджує польську в підготовці спортивних арен. У більшості приймаючих міст Польщі стадіони піднялися лише на перші рівні над землею, тоді як в Україні дві "футбольні перлини" будуть здані вже цього року.

Оскільки візит був неофіційній, гості всіляко утримувалися від коментарів. Одначе під враженням від "Донбас-Арени" голова PL.2012 не зміг не висловити свого захоплення:

"Ми бували на багатьох прекрасних стадіонах Європи, але "Донбас-Арена" - одна з найкращих. А такого чудового парку, як у Донецьку, ми більше ніде не бачили! Сміливо можу сказати, що "Донбас-Арена" - це високий професіоналізм! Він тут відчувається в роботі як топ-менеджерів, так і простих будівельників" - сказав керівник PL. 2012 Марчін Герра.

Здійснений візит також передбачав налагодження комунікації з українськими керівниками, які відповідають за підготовку до Євро-2012. Створення умов для більш тісної комунікації та взаємодії - ключові елементи майбутньої підготовки двох країн. Вже з початку 2010 року українці і поляки мають приймати спільні рішення щодо фінансової, транспортної, прикордонної політики.

Загалом, делегація PL.2012 лишилася задоволеною здійсненим візитом і високо оцінила підготовку українських міст.

"Україна та Польща є єдиною командою, котра має єдину ціль: організацію та проведення чемпіонату Євро-2012 на найвищому рівні. Ознайомлення з містами-організаторами дало можливість побачити виконану на високому рівні роботу. Вважаю, що настав час зміцнити кооперацію для виконання поставленої мети" - зазначив в своєму листі-подяці на адресу українських урядовців Марчин Герра.

euro2012.ukrinform.ua