Українська правда

У держбюджеті не передбачено коштів на будування доріг на Львівщині

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2009, 12:58

Усі об'єкти дорожнього господарства на Львівщині до Євро-2012 розпочнуть будувати у 2010 році, оскільки цього року у державному бюджеті не знайдено для цього достатньої суми коштів.

Про це повідомив начальник головного управління архітектури, містобудування, просторового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Степан Лукашик, пише zik.com.ua.

За його словами, Уряд зараз шукає альтернативні шляхи рішення. Триває процес пошуку інвестора, який би в вклав кошти в будівництво доріг до Євро-2012, а держава гарантувала йому певні умови повернення грошей. Степан Лукашик зазначив, що через Львівську область, зокрема, пройшло декілька будівельних інвестиційних компаній з різних країн Європи, Азійського континенту, були і американські структури.

Сьогодні Державна програма охоплює увесь спектр проблем. Фінансування ремонту доріг на Львівщині передбачається таким чином: п'ятдесят відсотків - з державного бюджету і п'ятдесят відсотків - з бюджету м.Львова, адже реконструкція міських вулиць є однією із найважливіших у програмі Євро-2012. Особливо це стосується тих комунікативних шляхів, які ведуть з аеропорту, залізничного вокзалу, автовокзалів, до центру міста, до готелів, до стадіону.

Ще цьогоріч розпочнеться реконструкція основних автошляхів у місті, які мають надзвичайно важливе значення. Наступний рік, 2010, і 2011 рік стануть ударною будовою шляхів для