Українська правда

Стороженко пообіцяв Харкову 300 мільйонів

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2009, 16:27

Найближчим часом Харків отримає з державного бюджету майже 400 млн. гривень для підготовки до Євро-2012.

Про це повідомив заступник губернатора Сергій Стороженко, інформує glavnoe.ua.

За його словами, вже підписано розпорядження Кабміну щодо перерахування цих коштів. На реконструкцію харківського аеропорту буде направлено 187 млн грн, на реконструкцію "Металіста" - 206,6 млн грн.

Окрім того, за словами віце-губернатора, 15 млн грн, необхідних для реконструкції стадіону, може виділити обласна рада, оскільки цей об'єкт перебуває в обласній комунальній власності. Це питання буде розглядатися на сесії облради, хоча стовідсоткової гарантії, що воно буде проголосований позитивно, немає.

Загалом кошторисна вартість будівельних робіт на стадіоні "Металіст" оцінюється в півмільярда гривень, а точніше - 540 млн.

Частина будівельно-монтажних робіт на стадіоні виконують іноземні підрядники, оскільки знайти виконавців деяких робіт в Україні не вдалося. Зокрема, бельгійська фірма виготовила і вже встановила два величезних цифрових табло та інформаційну стрічку довжиною 260 метрів. Інша іноземна фірма побудувала легкоатлетичні доріжки, а ще одна поставляє пластмасові сидіння для глядацьких трибун, які відповідають усім вимогам УЄФА.

Стороженко повідомив, що після завершення реконструкції стадіону, він зможе приймати на своїх трибунах до 40 тисяч глядачів. Також на стадіоні буде обладнано 800 робочих місць для журналістів, репортерів та коментаторів.

Заступник голови обладміністрації висловив надію, що в 2012 році Харків зможе прийняти 3 матчу чемпіонату Європи з футболу. Але, разом з тим, він зазначив, що до цієї події потрібно готувати не тільки відповідну інфраструктуру, але й самих харків'ян, яким ще бракує європейської культури і толерантності.