Українська правда

УЄФА ще не вирішило, де розмістить трансляційний центр Євро-2012

Сергей Шемшученко — 10 серпня 2009, 10:45

УЄФА ще не прийняв остаточного рішення про місце розташування Міжнародного центру трансляції чемпіонату Європи по футболу 2012 року.

Про це повідомив голова оргкомітету Євро-2012 в Україні Іван Федоренко.

Федерація футболу Польщі поспішає з коментарями щодо розміщення центру трансляції Євро-2012, сказав Федоренко. За його словами, на даний момент контракт про розміщення медіацентру чемпіонату УЄФА не підписала ні з Україною, ні з Польщею. Свої пропозиції щодо організації цього центру українська сторона надала вже давно.

"Це приміщення, де розміщуються журналісти, проходять прес-конференції і тому подібне. Для цього потрібно було 11 тисяч квадратних метрів площі, плюс готелі для розміщення журналістів, яких приїде не менше 10 тисяч, як саме вони летітимуть і т.д. Там є різні вимоги. У нас УЄФА сподобалося і приміщення, і три готелі біля цього центру мовлення", - зазначив Федоренко.

Він розповів, що Україна пропонувала розташувати міжнародний центр трансляції в Києві в декількох місцях: у Палаці спорту, в Міжнародному виставковому центрі на лівому березі. Зупинилися саме на останньому варіанті, повідомив керівник українського оргкомітету Євро-2012.

Втім, Іван Федоренко зізнався, що Київ перед Варшавою має свої недоліки щодо розміщення прес-центру футбольного чемпіонату. А саме - нерегулярне авіасполучення з багатьма європейськими країнами і надвисокі ціни на готельні номери.

"У нас деякі готелі умудрилися поставити таку ціну, яку не бачили і в Європі. Удвічі дорожче, ніж там. Ми їм показуємо, що в Парижі, Відні, Берліні, Москві дешевше. А вони ні. А журналістська братія теж хоче нормальних умов", - констатував Федоренко.

Він також підкреслив, що розміщення або нерозміщення міжнародного центру трансляції жодним чином не пов'язане з місцем проведення фінальної гри Євро-2012, яка має відбутися в Києві. І попросив партнерів з Польщі і журналістів не проводити подібних аналогій.

Голова виконавчої дирекції з підготовки і проведення Євро-2012 в Україні зазначив, що остаточне рішення про місце розташування медіацентру футбольного чемпіонату, швидше за все, буде прийнято УЄФА 31 серпня.

"Дело"