Українська правда

В Європі побачили безпечність українських доріг

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2009, 15:52

Українські дороги стали безпечнішими. Про це заявляють у Єврокомісії.

"Аналізуючи ситуацію в Україні ми помітили значний прогрес у запровадженні безпеки руху на дорогах і сподіваємось, що цей прогрес не зупинятиметься", - зазначив перший секретар Єврокомісії з реалізації проекту Twinning Х. Райн.

Проект міжнародної технічної допомоги Twinning має на меті посилення безпеки вантажних та пасажирських автомобільних перевезень в Україні. Це набуває виняткового значення в рамках підготовки нашої держави до проведення Євро-2012, оскільки на час чемпіонату, кількість автоперевезень у межах України зросте в рази, повідомляє інформаційний центр "Україна - 2012".

"Втілення цього проекту Європейського Союзу гармонізує вітчизняне законодавство, удосконалить процедури та механізми посилення безпеки на дорогах", - пояснив перший заступник міністра транспорту України Василь Шевченко.

За його словами, проект включатиме кілька складових: внесення змін до законодавства, посилення контролю за його дотриманням та запровадження штрафних санкцій, які відповідали б європейським нормам. За даними Мінтрансу, на сьогодні практично завершене внесення змін до законодавчої бази, яка регулює автомобільні перевезення у державі.