Українська правда

Стадіон у Львові здадуть до кінця 2010 року

Сергей Шемшученко — 25 серпня 2009, 19:28

Затримка із будівництвом стадіону до Євро-2012 у Львові викликана через адаптацію австрійського проекту до українських стандартів будівництва. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий, відповідаючи на питання журналістів 25 серпня в Києві, - повідомляє "Кореспондент".

Він відзначив, що проект розробляла австрійська компанія із урахуванням європейських норм будівництва і використовування будівельних матеріалів. Будує ж стадіон, нагадав мер, українська будівельна компанія "Азовінтекс". Саме тому, за словами А.Садового, "потрібно було певний час на узгодження проекту із українськими реаліями".
За станом на сьогодні, запевнив мер Львова, будівництво стадіону не припиняється, а всі свої дії генпідрядник погоджує із УЄФА. Таким чином, як зазначив А.Садовий, вдасться уникнути яких-небудь відхилень від вимог європейського футбольного союзу.
Мер Львова повідомив, що кошторис будівництва стадіону на сьогодні визначений в межах 610 млн грн.

Фінансування здійснюється виключно із бюджету міста. Сьогодні це 300 млн грн, отриманих Львовом від реалізації емітованих містом облігацій. Він також сподівається, що уряд виконає свою обіцянку і до кінця року Львів отримає 100 млн грн із державного бюджету на будівництво стадіону.

Підбиваючи підсумки, міський голова Львова Андрій Садовий відзначив, що нинішня затримка не є критичною, в даний час фінансування проекту стабільне відповідно до актів виконаних робіт. Він підкреслив, що будівництво спортивної арени ведеться у три зміни цілодобово, і висловив упевненість, що новий стадіон до Євро-2012 в Львові буде готовий до кінця 2010 року.

Нагадаємо, 25 серпня у Києві під головуванням віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника почалася нарада мерів міст і керівників областей, які прийматимуть Євро-2012, присвячене аналізу стану підготовки України до Чемпіонату Європи по футболу 2012 року.

zaxid.net